Segt med vilodag

Det är märkligt… aldrig är man nöjd.

Efter att ha varit mer eller mindre sjuk i två månader verkar jag äntligen vara på gång igen löpmässigt. Två distanspass tisdag och onsdag och gårdagen bjöd på snabbdistans med min VD – tillika vän och löparcoach – Krister. Denna snabbdistans började som en vanlig distanslöpning men vi märkte efter nån kilometer att vi höll ganska bra fart och beslutade att hålla den farten. Eller ja, det var hög fart för mig, inte så hög för Krister. Blev till slut ett pass på 7 km i 4:47 tempo och det goa med passet var att varje kilometer gick snabbare än den förra. Snabbaste kilometern på 4:35!

Men idag har jag en välförtjänt vilodag. Fast jag vill egentligen inte ha vilodag. Jag vill springa, och springa och springa. Nu när jag äntligen kan! Men om jag gör det så kommer jag säkert bli sjuk eller skadad, så det är nog bra med en vilodag. Får trösta mig med att det nog blir ett mellanlångt distanspass någon gång under helgen om allt vill sig väl.

Men det är rätt segt med vilodag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation