Njutning

Förra veckan var jag sjuk. Inte mycket njutning i det… Men i söndags kom jag ut på ett kort pass på 4 km och måndagen bjöd på ett 6 km pass. Båda dessa pass kändes som en ren njutning efter 9 dagar med träningsuppehåll. Men gårdagens pass – tillsammans med mina kolleger Niklas och Krister – var ren och skär njutning.

Vi började springa utan en aning om vart vi skulle och kom ganska snabbt på att vi väljer väg vid var tredje vägskäl. Alltså; först började Niklas med att välja väg, sedan var det min tur och sist Kristers tur. Och så fortsatte vi.

Till en början sprang vi runt lite i bostadsområdena i Alingsås men Krister drog ganska snabbt ut oss på en skogsstig och sedan fortsatte det så. Efter några kilometer hade vi navigerat oss fram till Hjortmarka och där sprang vi runt en stund. Grusväg blev till stig, stig blev till ”knappt upptrampad stig” och innan vi visste ordet av gjorde Krister (återigen denna Krister) ett vägval som gjorde att vi sprang mitt ute i skogen. Antagligen där ingen människa någonsin satt sin for förut. Lite kände man sig som upptäcktsresande, eller åtminstone orienterare 🙂

Fint var det i alla fall i Hjortmarka

Till slut lyckades vi på något sätt navigera oss ut ur skogen och tillbaka till civilisationen och över ytterligare några bostadsområden så var vi tillbaka på kontoret en dryg timme efter starten. 10,8 km i 5:51-fart är kanske inget att hänga i granen varken distansmässigt eller fartmässigt, men oj, oj, oj vad kul vi hade. Och DET är viktigt, faktiskt viktigare än fart och distans.

Lite som lök på laxen började min näsa och mina ögon rinna efter passet. En riktig rejäl snuva alltså. Idag känns det betydligt mycket bättre, men det blir vila idag. Så kallad jobb-vila 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation