Underbara långpass

Igår jobbade jag hemma och gav mig strax efter 10 ut på ett träningspass som jag hoppades skulle bli långt, men jag visste inte hur långt. Det skulle kunna bli allt mellan 10 och 25 km beroende på hur kroppen kändes.

Jag trodde att jag startade lugnt men såg att 3 km passerades på strax under 15 minuter och insåg att kroppen hade mycket att ge. Så jag beslutade mig för att ta en runda på ca 25 km. Hemifrån (Backa alltså) och norrut upp mot Angeredsbron och sedan söderut tillbaka mot centrala Göteborg och över till ”Hising Island” igen på Marieholmsbron och sedan hem igen. En nätt runda på 24,5 km.

Allt gick hur bra som helst. Första 10 km kändes riktigt lätt. Andra milen gick av bara farten men sista 4-5 km kändes i vaderna. En riktigt brännande känsla. Jag förbannade mig själv för att jag inte tagit mina kompressionsstrumpor men det var inte mycket annat att göra än att bita ihop och springa.

Detaljerna för passet finns här

En kul grej på detta passet var att det var broöppning på Marieholmsbron. Inte så kul i sig kanske, de blåste lite kallt där på bron, men vid bommen träffade jag en man som också var löpare (även om han var cykelburen för dagen) och vi hade mycket att prata om under de 3-4 minuter bron var öppen. Sånt livar alltid upp passen!

Det är såna här pass som behövs för att jag ska kunna springa bra på marathon och ultralopp. Kortare pass på 5-15 km är väl också bra, men jag måste bygga uthållighet! Pronto!

Målet för hösten/vintern är att få till ett långpass på minst 20 km varannan vecka. Gärna pass uppåt 30-35 km också.

Hellre långt än snabbt!

2 Thoughts on “Underbara långpass

  1. ”En nätt runda på 24.5” – hihi, allt är ju relativt. Måste säga att jag hade samma känsla angående vaderna idag. Precis efter ca 20 började jag känna att jag väldigt gärna skulle ha haft kompressionsstrumpor.
    Kanske man borde dra på dem efteråt vid sådana tillfällen (om man inte är proaktiv får man försöka på det retroaktiva)? Borde väl även ha en effekt då?

  2. ”Hellre långt än snabbt!” – jajamen! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation