Strävanden

Visst strävar vi alla efter att bli bättre? Kanske strävar vi efter att bli bättre löpare, bättre på vårt arbete, bättre på att njuta av livet, bättre på att släppa jobbet när man kommer hem eller rent av efter att bli en bättre människa sett på nåt generellt plan? Listan kan göras hur lång som helst, men jag behöver nog inte göra den längre, jag tror ni som läser detta förstår poängen 🙂

I våra strävanden möter vi ofta hinder. Vill vi bli bättre löpare kanske hindren är skador, sjukdomar eller tidsbrist. Vill vi bli bättre människor kanske hindren mer ligger i relationer med andra människor som har gjort sig en bild av oss som vår strävan på något sätt river upp och förstör. Vi kanske är rädda för att förstöra relationer? Men kan det vara så att hindren finns i oss själva? Ok, en skada är en skada, det kan man inte göra så mycket åt. Men de mjukare hindren, ligger de i oss själva?

Förutsatt att vi är helt säkra på att de förändringar vi vill göra i (eller med) våra liv är något som vi kan stå för så borde vi inte låta andra människor eller andra omständigheter stå i vägen för oss. Med ett ord kallas väl den här processen för självförverkligande. Vem ska/kan/får stå i vägen för att vi förverkligar oss själva? Vem vill göra det egentligen? Vem vill leva med vetskapen om att han/hon hindrat en annan människa att bli den han/hon själv vill vara? Skuldkänslor är väl bara förnamnet här?

Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med det här inlägget. Kanske är min poäng följande:
Låt inget och ingen stå i vägen för dig, du är den du är, men möjligheterna att bli den du vill vara styr du själv över!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation