Händelserikt lunchpass

Såhär 5 dagar efter maran ska man väl klara av ett pass på en mil utan problem, tänkte jag när jag gav mig ut på lunchen idag. Startade vid jobbet och gav mig av förbi Operan, Casino Cosmopol, Järntorget och Danmarksterminalen för att slutligen vända vid Klippan och springa samma väg tillbaka. En runda som mäter 10,5 km.

Precis vid vändningen satt två ”fyllgubbar” och drack lite, och det var ju inte Vitargo eller RedBull precis. 🙂 De hälsade:
”Här kommer det ju en löpare. Heja på.”
Och jag var inte sen att heja tillbaka varpå de höjde sina flaskor och skålade i luften.
”Sprang du GöteborgsVarvet?” hörde jag efter mig. Fast det lät mer som ”Sprang du Göttebossvarvet?”
”Jo då”, svarade jag och lufsade vidare.

Redan där var rundan mer händelserik än den brukar vara, men det var inte slut ännu. Jag hade ju halva resan kvar… När jag hade ungefär 1 km kvar fick jag göra ett planerat stopp för att köpa lunchmat på LunchExpress åt mina kollegor. Kortet hade jag med mig i shortsfickan och handlingen gick bra. Hamnade i en kort diskussion om GPS-klockor med kassören när han fick se min ForeRunner 310 på armen. Själv hade han en 305:a.

Att springa sista kilometern med en plastkasse i varje hand var en upplevelse. I motvinden fungerade de som bromsfallskärmar á la dragracingbilar. Men tillbaka kom jag och lunch fick även jag 🙂

Bromsfallskärm

One Thought on “Händelserikt lunchpass

  1. Inte visste jag att vår stad kunder vara så underhållande! Får helt enkelt försöka se till att pricka in ”hejarklacken” om jag någonsin kommer ut på ett lunchpass någongång. Kul läsning var det i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation