Midnattsloppet 2009

Så var det avklarat för i år, Midnattsloppet alltså.

Strax innan 21 satte jag mig i bilen för att köra in till stan. Tänkte att det var bra att ha gott om tid för att hitta parkering m.m. och det visade sig vara en bra plan. Eftermiddagen hade bjudit på bra sensommarväder men när jag svängde ut på motorvägen började regnet… Min första tanke var ”Suck! Vad jobbigt!” Men knappt hade jag hunnit köra de 6-7 kilometrarna så hade regnet slutat och jag andades ut.

Parkerade bilen, tog min väska och knallade iväg mot Heden där starten skulle gå. Träffade lite vänner och kollegor enligt plan på vägen och strax innan ankomst till startområdet kom det ytterligare en liten regnskur som också den snabbt gick över.

När starten för min starthrupp gick var det så trångt att jag inte började springa förrän kanske 10 meter före startlinjen och då märker jag att jag inte har knutit mina skor ordentligt. Jag brukar ha dem ganska löst knutna till strax före start av bekvämlighetsskäl men nu hade jag alltså glömt att dra åt dem. Suck… Inte mycket att göra. Jag hade passerat startlinjen och ville inte stanna för att knyta dem. Det fick bära eller brista.

De första 2-3 kilometrarna var trånga och knixiga. Så är det ju med alla lopp av den här storleken – oavsett om det är milen, halvmaran eller maran – att man förlorar ganska mycket tid i början av loppen p.g.a. trängseln. Den sista halvmilen kunde jag nog springa i ungefär tänkt tempo och jag måste säga att jag med tanke på omständigheterna ändå är ganska nöjd. Sluttiden blev 49:50 efter en grym spurt för att komme under 50 miunter 🙂

9 Thoughts on “Midnattsloppet 2009

 1. Grattis till sub-50! Då borde du ha kapacitet till någon minut bättre under bättre förutsättningar; verkar som om banan var lite ”tvär” och trixig på många ställen? Känns det som om fler mil-lopp kan vara något?

 2. Grattis!! Vad tyckte du om banan?

 3. Bra jobbat! Skönt att fixa sub-50. Låter ganska likt ML i Stockholm för min del.
  Och dina skosnören höll hela vägen?

 4. Visst är det lustigt att man låter sådant hända? Ett av mina Göteborgsvarv så var jag på plats två timmar innan, satt och softade och kom plötsligt på att min start skulle gå om tre minuter…

  Skönt att det blev bra till slut!

 5. Vad roligt! Låter som du är nöjd med ditt lopp:)

 6. Gratis till en supertid!

 7. marathonjohan on 23 augusti 2009 at 22:46 said:

  Snorkkis – Tack! Jo, banan var lite knixig så visst finns det nog marginal att göra bättre tider på en rakare bana. Hade ju 47:20 på nästan samma bana förra året dock ;(

  Andréa – Tack! Jo, förutom att det var en hel del tvära svängar och lite ”hit och dit” så tycker jag att den var bra. Det blir väl så när en bana ska gå genom stan. Lite trångt här och var från start till 3 km och mellan ca 6 och 8 km kanske.

  Janne – Hörde av segraren i damklassen att ML Sthlm är lite mer kuperat dock. Skosnörena höll och jag fick inga skavsår 🙂

  Joel – Ja, ibland är man liksom lite för ”laid-back”…

  Huskatt – Jo, jag är nog nöjd… hade såklart velat persa men man får inte alltid som man vill…

  magdalena – TACK!

 8. Härligt jobbat..Sub 50 är verkligen bra, speciellt i så ”trånga” lopp som ML

 9. Bra jobbat! Midnattsloppet är inget lätt lopp direkt även om det är flackt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation