Idag har jag givit liv

Hade tänkt springa en lagom lång runda idag men efter lite funderade och planerande tillsammans med frun blev det en tur till Droppen i Nordstan istället för att ge blod. Jag har inte varit blodgivare så länge – detta var bara min andra gång som jag lämnade – men på nåt sätt känns det naturligt att vara det. Det finns så många som behöver blodet bättre än jag, i alla fall så länge som de bara tar 4,5 dl av mig.

blodpasar_web

När vi kommit hem, efter att först ha åkt förbi Bauhaus för att köpa en ny sladd till häcktrimmern som svågern lyckades klippa av med just häcktrimmern, blev det dock ett kortare core-pass. Det känns som att core-träningen gör nytta så jag ska verkligen försöka fortsätta med den. Funderar till och med på att ta Snorkfrökens utmaning att köra core varje dag men jag vet inte riktigt, det kanske är att ta i…

Imorgon är det i alla fall planerat ett pass på 13-15 km! Najs 🙂

5 Thoughts on “Idag har jag givit liv

 1. Jag vill också ge blod men får inte pga för lågt hb-värde. Jag trodde man kunde få lämna plasma ist, men det fick man tydligen inte i gbg, konstigt!

 2. Har funderat en del kring det där med att ge blod. Har högt hb så den delen borde knappast vara ett problem, nix, det jag funderar kring det är NÅLARNA. Är de stora? Gör det mycket ont?

 3. Det var bra gjort! Vet du hur länge det tar innan man har samma blodmängd igen efter det?

  Och najs att du är med på core-utmaningen!

 4. marathonjohan on 7 juli 2009 at 21:48 said:

  Andrea – Får man det i andra landsting alltså? I så fall är det ju märkligt?!

  Huskatt – Nålen är lite större än en sån som de brukar använda för att ta blodprov med, det behövs ju för att blodet ska rinna ner i påsen så snabbt som möjligt. Det känns när de sätter dit nålen och det tar ju ca 5 sekunder, sedan känns det inte alls. Hela processen är över på under 10 minuter och som tack får man en t-shirt eller nåt annat trevligt…

  Snorkfröken – De säger att det handlar om ett dygn ungefär och du som kvinna/tjej får järntabletter efter varje gång, vi män/killar får bara var 4:e gång.

 5. Det är ju ett bra skäl att hoppa över en träningen. Har inte kommit iväg själv för att lämnat blod än… Men jag ska se till att ge lite jag med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation