Varvet avklarat i rekordfart, forts.

Foto0105Kolla till vänster vilken fin medalj jag fick igår. Inte illa! Var faktiskt in i det sista inte helt säker på om jag skulle komma runt eftersom jag känt mig lite snuvig och konstig i kroppen den sista veckan men det gick verkligen hur bra som helst.

Jag hade satt upp 1:55 som mål för mig själv och jag klarade det, med 21 sekunder till godo till och med. 1:54:39 stannade klockan på enligt officiell tidtagning, en sekund mindre än min egen tidtagning och det tackar vi för 🙂

Strax efter lunch igår stack jag, hustrun och lillkillen iväg. Jag för att komma till starten och de andra för att placera sig vid Sannegårdshamnen för att heja på mig. Jag var framme vid Slottsskogsvallen precis i tid för att se elitlöparna ge sig iväg – och det går inte att inte bli imponerad av dem, vilka löpsteg! Vilken fart…

Vidare till inlämning av värdesaker och kläder och sedan dags att värma upp och hitta min startgrupp. 14:52 sköts vi iväg av startern och började springa. Tidigare år – detta var mitt 4:e varv – har jag alltid brottats i starten och de första 2-3 kilometrarna för att få springa i min fart men i år körde jag enligt taktiken ”run with the flow” och det var nog en bra grej. Vi lunkade på ganska bra i 5:20-takt ungefär och jag lyckades hålla ungefär den farten ända in i mål. Tror att det skiljde 10 sekunder mellan snabbaste kilometern och långsammaste. Till och med den 16:e kilometern – uppför Avenyn till Götaplatsen – gick hur bra som helst.

MYCKET NÖJD är jag idag och nu är det bara att ladda upp inför Stockholm Marathon också. Dubbelt så långt, dubbelt så kul!

5 kommentarer

  1. Skönt att det gick så bra! Nu är det ladd för om två veckor är det dags. Helt rätt, dubbelt så långt, dubbelt så kul. Jag tycker Stockholm marathon är mycket roligare än Varvet. Lycka till nu med de två sista veckors träning och hoppas du blir fullt frisk och kan köra gärnet fram till 30 maj!

  2. Härligt – och det låter som att du redan är på hugget för Stockholm marathon! Kul att du är nöjd, och roligt verkar ni ha haft också!

  3. Bra gjort. Imponerande att hålla ett så jämnt tempo.

  4. GRATTIS Johan! Grymt bra jobbat. Jag är imponerad av din tid med tanke på att du inte tränat så länge!

  5. Härligt jobbat! Skoj att du ser fram emot Sthlm marathon också, själv springer jag maran för första gången. Hoppas det är ”dubbelt” så kul som du säger =)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

© 2018 jBrodin

Tema av Anders NorenUpp ↑